Despre Ziurel

Ziurel este creația de suflet a unei echipe pasionate de tradiții, de semne și simboluri autentice românești coordonată de designerul Loredana Gaspar.

În urma unei cercetări amănunțite, legate de subiectul Mitologiei Române, designerul a descoperit un bogat material care a dus la realizarea unor motive cu o încărcătura spirituală care, aproape că s-a pierdut în contemporaneitate.

„Rolul nostru este de a extrage din multitudinea de ornamente care mai există, sau pe care cărțile mai vechi au arhivat-o, pe cea care transmite un mesaj și care nu a devenit decor, adică nu a fost repetată la infinit până și-a pierdut substanța și și-a uitat mesajul ancestral.

Poporul roman este un arhivator de mesaje primordiale peste care au trecut secole, iar datoria noastră este să le descoperim pe cele esențiale și să le redăm românilor un alfabet semantic prin care strămoșii noștri comunicau sublim.

Noi am dorit prin aceste produse sa reactivam un limbaj peste care uitarea s-a așternut agale. Societatea noastră, aflată acum în derivă, are nevoie de rădăcini pe care noi încercam să le conturăm și să le propunem spre reamintire ființelor care simt profund românește.”

Pe lângă munca de creație designerii doresc ca produsele sa fie realizata 100% în tara, chiar dacă acest lucru reprezintă un travaliu mult mai chinuitor datorita dispariției aproape în totalitate a producătorilor locali.

A fabrica în Romania presupune o creștere economica locala la care echipa își dorește sa fie cu mândrie părtașa.