Noaptea albă (și Ieșeană) a creatorilor și Designerilor de Produs.

În data de 11 octombrie 2014 de la ora 19.00 până la 04.00, Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs, proiect al Asociației Atelierul de Creație se mută în Iași, la Teatru Fix și mai exact pe str. Cuza Vodă, nr. 10. Curatoarele proiectului, Mihaela Ion și Teodora Vlădescu pregătesc o expoziție cochetă cu mai mult de 50 de produse realizate de 12 creatori și designeri români. La această expoziție cu intrare liberă adăugăm două concerte live și broșura trilingvă, gata a fi răsfoită.

Produsul de autor a spart bariera artei contemporane și a căpătat statutul de obiect de artă. Schimbarea se simte în aerul ieșean, așa că te invităm pe 11 octombrie la Teatru Fix pentru a lua parte la cel mai mare eveniment cu produse de autor made in Ro. Cu alte cuvinte te așteptăm la Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs pentru a fi la curent cu cele mai noi trenduri în materie de bijuterie contemporană, design vestimentar și creații de autor. Accentul în cadrul acestei ediții a Nopții albe a creatorilor și designerilor de produs, la fel ca și în celelalte ediții deja organizate, este pus pe îmbinarea armonioasă între valorile culturale naționale și noile tehnici de realizare a unui obiect. Nopțile albe ale creatorilor și designerilor de produs sunt un melanj bine definit între designerii de produs consacrați și cei debutanți.

Ziurel-Noaptea alba a designerilor Iasi

Facebook event:

Vor expune designerii și creatorii de produs: PrintUnique, Jasmine FeltArt, Ionuț Tima, Ziurel, Transformator, DLaura’s Art, Mona Drăgușanu- Atelier handmade, Upside Down, Push Design, DecoBox, Wood Be Nice și Claudia Tame.

De asemenea, șase bloggeri vor prezenta în timp real detalii despre Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs, ediția de Iași, așa că urmărește-le activitatea online. Folosiți haștagul #blanchenuit pentru a fi la curent cu noutățile acestui eveniment.

Bloggerii evenimentului sunt: tendinteinmoda.com, roxxanaifrim.blogspot.ro, iasifashionstreet.com, newtouchofcolor.com, lepetitblogrouge.blogspot.com, fotoartimage.wordpress.com.

Scopul proiectului Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs este de a aduce alături designerii și creatorii de produs din România. Este un proiect curajos, realizat de o echipă pe măsură, ce crede în comunitatea designerilor și creatorilor de produs din România. Ediția de anul acesta a Nopții albe a creatorilor și designerilor de produs, finanțată de Administrația Fondului Cultural Național se va desfășura în lunile septembrie-octombrie în trei orașe din România: București (20 septembrie), Iași la Teatrul Fix (11 octombrie) și Cluj- Napoca la Centrul de Cultură Urbană “Casino” (25 octombrie).

Asociația Atelierul de Creație a fost creată în anul 2011 cu scopul de a susține și promova în mod constant valorile contemporane culturale românești cu implicații directe în industria creativă a designului de produs. Promovăm educația culturală prin evenimentele de profil organizate, punem accentul pe simbioza tradițional- contemporan, și încurajăm mobilitatea culturală a ideilor chic. În calitate de parteneri media am participat la diferite evenimente de autor în străinătate: Târgul internațional de produse de autor Frankfurt Messe, DaWanda Designmarkt, Tendence Messe Frankfurt, Handwerk & Design 2014 Munchen.

Am creat și proiectul Revista Atelierul (www.revista-atelierul.ro și events.revista-atelierul.ro), singura revista dedicată designerilor și creatorilor de produs din România cu un content bine targetat de peste 1.700 de articol. Pe www.revista-atelierul.ro și events.revista-atelierul.ro prezentăm interviuri cu designerii din Ro și din străinătate, sfaturi de marketing și promovăm evenimentele de profil. Avem peste 50 de voluntari în cadrul asociației, am inițiat peste 20 de proiecte dedicate designerilor de produs în diferite orașe din România și suntem parteneri viabili pentru orice eveniment cultural de profil. În patru ani de activitate am publicat peste 10 reviste în format online și din 2012, suntem co-organizatorii târgului de produse LaBazar al festivalului urban Femei pe Mătăsari.

Citeste in continuare…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.